Dokter H. Snijders deelt weer interessante informatie

Robin uit Den Haag is ongeveer twaalf jaar oud. Hij heeft al sinds z’n geboorte last van obstipatie – liever gezegd van niet goed kunnen ontlasten. Hij is zijn hele leven al langs geweest bij internisten met allerlei vervelende onderzoeken, ook bezoek aan de psychiater is hem niet vreemd. Op consult in Hoogeveen komen we op een gegeven moment bij de Cosmic&Flower Energies. Hij kiest een drietal Energies. De eerste Energy blijkt voor zijn vader te zijn, de tweede heeft hij voor zijn moeder uitgekozen. Het derde middel (last but not the least) past bij Robin zelf, volgens het testen hoeft hij het niet in te nemen, hij hoeft het alleen maar bij zich te dragen. Resultaat; vanaf dat moment -nu al meer dan een half jaar geleden – heeft Robin geen darmproblemen meer gehad.

‘Met paarden hoef je niet te fluisteren, je kunt gewoon met ze praten’

Jamella is als paard vier jaar geleden gered van de slager. Sindsdien is zij veel met mensen in contact geweest, en het is alsof zij daaraan een bepaald soort gevoeligheid te danken heeft, haar bazin noemt haar zelfs ‘helderziend’. Ik ben benieuwd, als ik voor de eerste keer kom kijken. Wout, een vrouwelijke dierenarts uit Eindhoven komt een dagje mee, zij heeft belangstelling voor mijn intuïtieve manier van werken en rijdt mee richting Elim. We worden hartelijk ontvangen met warme chocola en plakken koek en zitten in een halve siersel, in witte stoelen, aan de rand van de wei. Achter de omheining staat Jamella, zo sterk naar ons toegebogen dat het lijkt alsof ze zelf wil plaatsnemen op een van de stoelen!

Het paard heeft klachten van gespannenheid. Het dier heeft bijvoorbeeld nog nooit liggend geslapen. Jamella’s innerlijk geeft ons door dat ze graag mensen meehelpt duidelijker hun levenstaak te vinden. Als zij hiertoe meer gelegenheid krijgt geneest ze zichzelf, en raakt ze haar gespannenheid kwijt.

Ik verbaas me niet zoveel meer in het leven, maar verwonder me des te meer. Bijvoorbeeld toen Stasia, samen met het paard Jamella, voor Wout een middel koos uit de Cosmic&Flower Energies, waarvan er een viertal dozen bestaan, om in te zetten.

De middelen zijn verwant aan de bekende Bach Remedies, maar hebben een eigen, meer bij de tijds, karakter. Het verhaal dat hiermee naar voren komt is zo voor 100% mooi passend in de situatie van Wout dat we om de trefzekerheid niet heen kunnen.

Voor alle duidelijkheid; Wout werkte tot nu toe op de traditionele manier, met antibiotica, prednison en ontstekingsremmers. Via het paard word zij ertoe uitgenodigd om meer met natuurlijke middelen te werken en om meer op haar intuïtieve weten te vertrouwen.

Bij een volgend bezoek verzamelen we ons eerst in Hoogeveen, aan de Lindenlaan. ’t is half twee,we worden om twee uur verwacht in Elim. Tevoren vragen we ons af of de paarden al weten dat we komen, we beginnen alle vier te lachen; natuurlijk voelen ze dat al aan! Onderweg krijgt een van ons een beeld van een trappelend paard, en daarbij misselijkheid en buikpijn in de gevoelsbeleving, bij aankomst doet dit beeld zich in werkelijkheid aan ons voor, Sir Thomas heeft krampen.Twee dagen geleden was de dierenarts er al voor langsgekomen, nu konden we direct herstel geven met kleurentherapie en…. koper. (In de homeopathie is het vanuit de ervaring duidelijk geworden dat koper goed werkt tegen krampen van allerlei aard. Nu konden we koper spontaan bereiden door een oude oer-Hollandse cent even te week te leggen in de alcohol.)

Bij aankomst waren al de paarden wild, ” ’t leek wel of ze op schoolreisje gingen” vertelde Stasia ons later. Zo was één van de andere paarden door de sloot heen gelopen, en bij de buurman terechtgekomen, voor ’t eerst van z’n leven.

Jamella gaf klachten voelbaar door aan collega Maaike, die op haar beurt voor ’t eerst merkte dat ze gevoeligheid in zich had om klachten van paarden over te nemen. Maaike had vroeger in oorlogstijd een paard dat door de Duitsers is meegenomen. Haar vader sprak vroeger altijd met de paarden… Jamella en de mensen, we begrijpen elkaar in het delen van gevoelens. We helpen elkaar in punten van herkenning, ook al voelt ieder van ons het weer meer op een specifiek eigen wijze. Het bewijs is er dat het helpt, want Jamella ligt daags later te slapen. Voor het eerst in haar leven.

Het is wellicht niet toevallig dat bij mij, op mijn bureau, de dolfijnen vlak naast de paarden een plek hebben gekregen.

Zoals een dolfijn helend en op afstand kan werken, zo kunnen paarden dat ook.Ik krijg hiervan bevestiging via mijn patiënten. Zaterdagmorgen vertelt één dezer mij dat zij een beeld van paardenogen voor zich zag – vanuit haar gevoelsbeleving legt zij een hand op het voorhoofd, de andere achter het oor van het paard. Er overkomt haar dan een intens gevoel van weldadige warmte. Twee dagen later belt één van de andere patiënten, dat zij gedurende het hele weekend twee paardenogen in haar buurt aanwezig voelt. Als we daags later bij het paard Jamella komen blijken paard en patiënt soortgelijke klachten te hebben. Het is alsof, mede door de herkenning, de één de ander helpt in het genezen.

En het begint erop te lijken dat Jamella zelf haar eigen patiënten aan’t uitkiezen is.

H.R.J. Snijders, arts

Lindenlaan 35

7907 AT Hoogeveen

mail: snijdersarts@hotmail.nl

Close Menu