IMG_0022

De Wijde Blik

Marieke Pepping-Dames

Molenweg 36, 1906 DD  Limmen

+ 31 (0)72 505 29 61

mcpepping@hotmail.com

Mijn Facebook Profiel

En ze leefden nog lang en gelukkig…

Zo eindigen de meeste sprookjes en is dat niet de wens van elk mens om lang en gelukkig te leven?

Stel je voor dat jij de meest perfecte ouders, familie, leraren en vriendengroep hebt gehad en daarbij onder de meest ideale omstandigheden bent opgegroeid. Zou dit een garantie zijn op een gelukkig leven?

De buitenwereld heeft grote invloed op onze gezondheid en welzijn, maar hoe zou het zijn als we ons herinneren dat de grootste kracht en invloed om deze wens uit te laten komen van binnenuit komt?

Het leven is helaas niet altijd een gemakkelijke leerschool. Iedereen heeft zo zijn pieken en dalen. Het was door vallen en opstaan dat ook ik mij steeds bewuster werd, dat ik vanuit mijn vrije wil bepaal wat ik denk, voel en doe. Naarmate mijn ‘ik-bewustzijn’ groeide, namen ook inzichten en mijn verantwoordelijkheid toe m.b.t. mijn lichaamsbewustzijn, gezondheid, geluk en succes.

Dankbaar dat mijn wiegje liefdevol op een goede plek heeft gestaan, ben ik met een Wijde Blik opgevoed. Ons huis droeg die naam vanwege het wijde uitzicht. Eén van de dingen die ons werd voorgeleefd, was om alles van twee kanten te bekijken. Ervan uitgaan dat iedereen een goede reden heeft voor zijn gedrag. Pas later besefte ik wat een prachtige liefdevolle basis ik meekreeg!

Ruim 22 jaar heb ik met hart en ziel èn veel plezier in het basisonderwijs gewerkt en deed diverse cursussen m.b.t. gedrag en beleving. Bijvoorbeeld over hoog sensitiviteit, autisme in de klas, AD(H)D en de opleiding LOSK (Landelijke Opleiding Spirituele Kindercoach).

Samen met de verschillende therapievormen in het complementaire circuit, vormde mijn holistische kijk op gezondheid. Dit beïnvloedde mijn visie op het gedrag van kinderen dusdanig, dat ik mij steeds meer ging richten op de begeleiding van de sociale emotionele ontwikkeling van leerlingen. Het geven van trainingen en het schrijven en uitvoeren van een pestprotocol waren een logisch gevolg. Immers als het kind (weer) goed in zijn vel zit, verbeteren ook zijn leerresultaten!

Mede door gezondheidsproblemen kwam er een einde aan mijn onderwijsloopbaan. Zo kwam er een nadrukkelijke toevoeging bij mijn wens en die werd: ’om lang, gelukkig en vooral gezond, oud te worden’.

Tegenwoordig als coach, werk ik gepassioneerd met de Cosmic&Flower Energies. Vanwege hun helende en inzichtgevende werking mijn uitgangspunt tijdens coaching, cursussen of themaochtenden.

Marieke Pepping-Dames

Close Menu